水晶小舖討論版 http://www.crystalsellers.net

本討論版需要先註冊帳戶方可參與討論及看到所有資料內容
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:41 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 多明尼加藍琥珀
文章發表於 : 週六 4月 04, 2009 12:32 am 
離線

hello,想問一下,係店度賣0既多明尼加藍琥珀..係天然琥珀? :o
係唔係全天然?好驚係再生琥珀 :|

因為有friend一條多明尼加手串 9mm, 有 D 檸檬黃, 有 D 冇咁黃透透地明咁
但日光下冇藍光, UV 燈先有藍光.. :?

會唔會有證書?
出面太多再生藍琥珀.好似我friend咁..可能係再生琥珀.
想有個保障.. :roll:
唔該哂 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 多明尼加藍琥珀
文章發表於 : 週六 4月 04, 2009 3:21 pm 
離線
Site Admin
頭像

in0412 寫:
hello,想問一下,係店度賣0既多明尼加藍琥珀..係天然琥珀? :o
係唔係全天然?好驚係再生琥珀 :|

因為有friend一條多明尼加手串 9mm, 有 D 檸檬黃, 有 D 冇咁黃透透地明咁
但日光下冇藍光, UV 燈先有藍光.. :?

會唔會有證書?
出面太多再生藍琥珀.好似我friend咁..可能係再生琥珀.
想有個保障.. :roll:
唔該哂 :oops:

我地既多明尼加藍琥珀全都係天然琥珀, 再生的藍琥珀好多時都係成粒藍色, 好假的, 也不用我多說
真正的多明尼加藍琥珀, 是黃色的, 在UV光之下就會望到藍色, 而戴耐左, 就咁放係黑布上面, 都已經望到藍色的了~
原因是多明尼加藍琥珀內的炭酸會吸引光之中的藍色, 所以也不用太擔心我們的貨會是假的
因為我們對此也做了不少功課

另外, 是可以有證書的, 保障是當然有吧, 但證書費用就要客人自負了
由於做張證書無千幾都要幾百, 而且多明尼加藍琥珀容易分真假, 所以我們沒有預先為現貨出定CERT,
始終出左CERT又要包含CERT價在售價內, 好多客識分的跟本不用CERT, 所以我們都係等客人有要求先去做
但你可以自行拿到香港寶石鑑定所或我們幫你拿去做證書也可以
報價, 你自己去問又得, 我們幫你問又得, 非常自由, 也高透明度
我們歡迎客人自行拎去做證書, 咁樣對客人信心亦是最大的

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 05, 2009 12:28 am 
離線

姐係無加工過..100%天然0既..
咁問多小小野..我見裕華12mm都要差唔多萬2..
點該你地會平咁多0既?? 會唔會係出產地唔同..?
唔只多明尼加有藍琥珀嫁..好似...

了解想多小小先買..
sorry問咁多

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 05, 2009 4:41 pm 
離線
Site Admin
頭像

in0412 寫:
姐係無加工過..100%天然0既..
咁問多小小野..我見裕華12mm都要差唔多萬2..
點該你地會平咁多0既?? 會唔會係出產地唔同..?
唔只多明尼加有藍琥珀嫁..好似...

了解想多小小先買..
sorry問咁多

我地果d係無加工過架, 只係將佢由原石做成圓珠
裕華賣幾多錢我地都好清楚, 因為我地成日都叫客人同我地買之前去裕華格下價睇下先, 不過你有無見佢成日都六折, 四折?
萬二蚊係開價咋, 仲有折既, 不過折左都貴過我地,
產地來說, 我地的藍琥珀係多明尼加出既, 直接係多明尼加果邊fedex過黎, 果時訂左貨一返貨就黎買果幾位客人就見到我地拆箱啦 :D ,
裕華果d貨源就唔清楚啦, 唔知佢要唔要再經中間人, 咁經既, 成本又會再貴囉

其實大家價錢差得遠原因好簡單, 裕華一個月幾錢租? 我地一個月幾錢租?
如果佢用我地個價賣, 唔好話交租, 請sales都唔夠俾, 大家經營成本都唔同, 一樣貨都唔可以賣一樣價.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 30, 2009 1:01 am 
離線

:shock: 想問下..幾時會再有得番牙?
我想買d大粒小小0既..thanks

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 30, 2009 3:08 pm 
離線
Site Admin
頭像

in0412 寫:
:shock: 想問下..幾時會再有得番牙?
我想買d大粒小小0既..thanks

起碼要等6月或者9月既珠寶展先睇下有無貨源, 因為呢d既貨源極少
加上我地呢d藍琥珀係直接同多明尼加既商人拎, 無經中間人或者代理, 已經平左一截, 所以要等佢地飛來hk
或者你可以話我知你想要幾大粒, 幾多mm, 我呢幾日send個e-mail比佢地問下有無貨
因為我地都咁樣E-MAIL訂過佢地fedex比我地, 咁就唔洗等show

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 25, 2010 2:15 am 
離線

請問現貨手串係吾係只得兩條?
另外有無天然日光既相參考下?想睇一下原色大概係點(照片中紫外線太勁 :D )

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 2月 26, 2010 8:28 pm 
離線
Site Admin
頭像

hysan_w 寫:
請問現貨手串係吾係只得兩條?
另外有無天然日光既相參考下?想睇一下原色大概係點(照片中紫外線太勁 :D )

現貨手串得2條
圖檔
你可以睇呢張比較清楚d
紫外光藍色好明顯, 後面黃色就係佢本來色, 日光之下都係咁既色

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 28, 2010 1:35 am 
離線

呢2條唔太合眼緣~~~會唔會再返貨呢~?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 28, 2010 9:20 pm 
離線
Site Admin
頭像

hysan_w 寫:
呢2條唔太合眼緣~~~會唔會再返貨呢~?

你可以多D留意我地個網, 有貨返的話會UPLOAD上去
THANKS

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 8月 18, 2011 5:28 pm 
離線

我想問15-18mm圓珠手串( 約共13-14粒一串)有貨嗎?? 及要幾多錢??

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 8月 18, 2011 5:49 pm 
離線

另外請問你們店舖有現貨看嗎??

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋: