水晶小舖討論版 http://www.crystalsellers.net

本討論版需要先註冊帳戶方可參與討論及看到所有資料內容
現在的時間是 週六 4月 20, 2024 10:29 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 想訂造天使蛋
文章發表於 : 週五 11月 05, 2010 1:52 pm 
離線

我想訂造愛情石既天使蛋 ... 想問下 details ...

士多啤梨晶、紅紋、藍光月亮石、粉晶分別既價錢大概會係幾多?(我知道 size 係無得揀 ...)

訂造水晶價錢會係點計?係根據粒石 per gram 價錢?會唔會有 extra service charges?

大概幾時有等攞?要訂金嘛?

many thanks

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 想訂造天使蛋
文章發表於 : 週五 11月 05, 2010 5:20 pm 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
我想訂造愛情石既天使蛋 ... 想問下 details ...

士多啤梨晶、紅紋、藍光月亮石、粉晶分別既價錢大概會係幾多?(我知道 size 係無得揀 ...)

訂造水晶價錢會係點計?係根據粒石 per gram 價錢?會唔會有 extra service charges?

大概幾時有等攞?要訂金嘛?

many thanks

天使蛋吊咀, 士多啤梨晶無得訂, 因為無哂石料了
另外紅紋就只有秘魯紅紋, 阿根廷紅紋無做天使蛋
至於藍光月亮石、粉晶都係3百幾蚊內ok, 秘魯紅紋四百幾蚊內都應該ok, 同之前賣緊既價差唔多, 係銀貴左會貴幾十蚊

藍光月亮石、粉晶都係唔太難做, 所以唔會有extra service charge, 秘魯紅紋就睇有無石料, 無可能就要等石料, 唔知幾耐, 一樣無extra charge
訂左幾時有, 我估有石既一個月內都會有, 唔太難, 訂金100蚊.

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 05, 2010 7:31 pm 
離線

而家係咪變咗包邊款 ... 唔係 4 爪款架喇?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 05, 2010 8:29 pm 
離線

呢個款 [18080821] & [29040811] & [16090707] 仲有 keep 模嘛?可唔可以訂造呢個模既水晶?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 09, 2010 4:17 am 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
而家係咪變咗包邊款 ... 唔係 4 爪款架喇?

包邊定係四爪係視乎該批石料既蛋面厚度來決定的, 以可以穩陣地穩住粒石為首要考慮

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 09, 2010 4:19 am 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
呢個款 [18080821] & [29040811] & [16090707] 仲有 keep 模嘛?可唔可以訂造呢個模既水晶?

全部都有KEEP模, 可以訂做, 問題只係配唔配到石, 即係現石有無適合SIZE
因為單個做唔會特登開機車石去就, 成本會極高, 一做要做幾十個至100個起先會車石
只要配到現石, 隨時都做到亦唔會有額外收費

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 16, 2010 5:47 pm 
離線

明白明白

天使蛋首選我想係利賓納色石榴石 ... 無石料就造粉晶 ... p.s. 希望可以造到包邊款 ...

[29040811] 如果而家突然驚喜地有士多啤梨石料既 ... 就首選士多啤梨石 ... 無既話就粉玉髓 ... 無既話就藍光月亮石 ...

非常謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 16, 2010 6:51 pm 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
明白明白

天使蛋首選我想係利賓納色石榴石 ... 無石料就造粉晶 ... p.s. 希望可以造到包邊款 ...

[29040811] 如果而家突然驚喜地有士多啤梨石料既 ... 就首選士多啤梨石 ... 無既話就粉玉髓 ... 無既話就藍光月亮石 ...

非常謝謝!

好的, 各個吊咀訂金100, 共200元, 你想入數比我定係你來舖比??

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 11月 17, 2010 6:21 am 
離線

Admin 寫:
好的, 各個吊咀訂金100, 共200元, 你想入數比我定係你來舖比??

來舖畀,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 19, 2010 7:07 pm 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
Admin 寫:

來舖畀,謝謝!

ok啊~ 睇下你幾時來舖, 再聯絡我地啊^^

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 21, 2010 3:23 am 
離線
Site Admin
頭像

如果你ORDER的話, 請12月前落訂, 因為聖誕前工場超多單超忙, 12月1日起唔接單件做貨

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 25, 2010 6:22 am 
離線

我擒日 evening ( 24 號 ) 已經去舖頭畀左 ... 陳小姐喺舖頭 ... 我諗佢應該唔多清楚咩事 ... 我要再 contact 你 confirm 嘛 ?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 26, 2010 6:05 am 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
我擒日 evening ( 24 號 ) 已經去舖頭畀左 ... 陳小姐喺舖頭 ... 我諗佢應該唔多清楚咩事 ... 我要再 contact 你 confirm 嘛 ?

唔緊要, 陳小姐會交帶番比我, 我會知道架啦, 我明天返舖頭跟一跟
無問題既我會叫工場盡快報個實價比你

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 12月 03, 2010 5:52 pm 
離線
Site Admin
頭像

天使蛋做左利賓納色石榴石 $308

[29040811] 做左藍光月亮石 $605

有時間來舖看看嗎?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 04, 2010 2:10 am 
離線

請問月亮石係用左邊種月亮石?
同舖頭現貨、報價差好大
beyond my expectation

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
POWERED_BY
正體中文語系由 竹貓星球 維護製作