水晶小舖討論版 http://www.crystalsellers.net

本討論版需要先註冊帳戶方可參與討論及看到所有資料內容
現在的時間是 週五 4月 19, 2024 1:55 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 : Re: 想訂造天使蛋
文章發表於 : 週六 12月 04, 2010 5:00 am 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
請問月亮石係用左邊種月亮石?
同舖頭現貨、報價差好大
beyond my expectation

用番藍光月亮石, 佢本身個石料係貴過秘魯紅紋, 如果覺得貴, 不如同你做D平價D既石料, 唔好做藍光月亮石
例如粉晶, 你初初呢個款揀士多啤梨石料既仲貴, 無2千幾都一定做唔到... 粉玉髓有石料都係6百蚊咁上下 ... 無既話就藍光月亮石 ...
你全部都唔係揀平石料, 我已經同你做個3個石料中最經濟既, 如果都係貴, 不如再做番低一個檔次既石種, 咁樣個價可以平D啊~!

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 04, 2010 5:06 am 
離線
Site Admin
頭像

因為你要求既石料價位檔次, 係接近阿根廷紅紋既價位, 你睇圖果粒係秘魯紅紋
2樣紅紋價位差不多差一倍的

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 12月 05, 2010 2:54 pm 
離線

我知道阿根廷紅紋係比秘魯紅紋要貴, 色澤會較紅, 質數會較好
亦預計左士多啤梨晶係貴
但我有 d 唔明, 天使蛋報價, 藍光月亮石比秘魯紅紋平, 報價三百幾蚊, 6月返貨既「4A藍光月亮石7mm蝴蝶形」, 個吊咀大少少1cm, 所以我預算係四百幾五百頭到
所以奇怪呢個價錢, 會唔會係貴價既月亮石, 好似係印度彩虹月亮石咁

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 06, 2010 5:07 pm 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
我知道阿根廷紅紋係比秘魯紅紋要貴, 色澤會較紅, 質數會較好
亦預計左士多啤梨晶係貴
但我有 d 唔明, 天使蛋報價, 藍光月亮石比秘魯紅紋平, 報價三百幾蚊, 6月返貨既「4A藍光月亮石7mm蝴蝶形」, 個吊咀大少少1cm, 所以我預算係四百幾五百頭到
所以奇怪呢個價錢, 會唔會係貴價既月亮石, 好似係印度彩虹月亮石咁

主要原因係你一來訂果個款用銀係比 6月返貨既「4A藍光月亮石7mm蝴蝶形」多既, 2個吊咀用銀量都唔同, 石size又唔同
二來銀料我地9月會展show前訂黎做貨都係唔到5千蚊一kg, 11月已經去到7千! 升左40%
你用6月既銀去比, 升幅仲唔止40%, 銀價同金價一樣日日都公開人人可以知道的
所以你新做貨做以前價, 真係無辦法啦~!
三來做比你呢粒, 的確係用印度彩虹月亮石的, 但呢粒同藍光價差唔多, 無特別貴好多

價貴原因係銀多於石

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 06, 2010 5:11 pm 
離線
Site Admin
頭像

唔緊要啦, 我影左張相, 你即管睇下岩唔岩啦,

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 18, 2010 12:04 pm 
離線

引言回覆:
我今日終於有時間黎, June 你會唔會喺舖頭 ?

唔好意思 ... 應該係聽日星期日 ...

最後由 karrie_k 於 週六 12月 18, 2010 7:05 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 18, 2010 5:14 pm 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
我今日終於有時間黎, June 你會唔會喺舖頭 ?

今日會丫!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 21, 2010 5:50 pm 
離線
Site Admin
頭像

請問你幾時來啊?

因為果個月亮石吊咀又有個客睇中左好鐘意, 又等左成個星期我都未賣

佢又想要...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 29, 2010 2:15 am 
離線

Hi June,
請教一下, 點解月亮石實物比相都係少 d 藍光既?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 29, 2010 8:02 pm 
離線
Site Admin
頭像

karrie_k 寫:
Hi June,
請教一下, 點解月亮石實物比相都係少 d 藍光既?

黑底會勁d架~!白底就會弱d

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
POWERED_BY
正體中文語系由 竹貓星球 維護製作