水晶小舖討論版 http://www.crystalsellers.net

本討論版需要先註冊帳戶方可參與討論及看到所有資料內容
現在的時間是 週一 4月 29, 2024 5:10 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 有關矽孔雀石
文章發表於 : 週六 10月 20, 2007 8:20 pm 
離線

圖檔
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=530&i=20230992zn1.png]圖檔[/

我見過有D書, o黎塊一粒粒既石都叫矽孔雀石 ???
係咪來自不同國家會有唔同樣貌 ?? :P

12100702 有一晚除出來果時, 拍 ~ 拍~ 兩聲就比我 "迫" 爛左, 斷開左兩邊, 好傷心 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 有關矽孔雀石
文章發表於 : 週六 10月 20, 2007 11:28 pm 
離線
Site Admin
頭像

gracehome 寫:
圖檔
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=530&i=20230992zn1.png]圖檔[/

我見過有D書, o黎塊一粒粒既石都叫矽孔雀石 ???
係咪來自不同國家會有唔同樣貌 ?? :P

12100702 有一晚除出來果時, 拍 ~ 拍~ 兩聲就比我 "迫" 爛左, 斷開左兩邊, 好傷心 :cry:

你呢個唔係好似矽孔雀石喎
我記得似另一種石, 但又一時唔記得個名

另外手鐲有時會有咁既情況,原因係天然石個個位密度都有差別, 所受得既力都會唔同, 下次可以幫你訂再大d圈既就會穩陣d
而爛左果件亦可以拎來幫你修理加銀扣做開合款, 看你意下如何?

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 10月 21, 2007 10:46 am 
離線

可能唔得啦, 我發現有第三條紋, 可能止不過未斷...... :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 10月 21, 2007 2:50 pm 
離線
Site Admin
頭像

下次拎來看看, 睇睇有無得整 :wink:

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 10月 21, 2007 3:30 pm 
離線

是不是異極礦來的?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 10月 21, 2007 10:52 pm 
離線

應該係異極礦黎

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章