水晶小舖討論版 http://www.crystalsellers.net

本討論版需要先註冊帳戶方可參與討論及看到所有資料內容
現在的時間是 週六 5月 18, 2024 1:00 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 水晶問題,好難明白
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 8:12 pm 
離線
頭像

吸納性水晶 - 左手
投射性水晶 - 右手

咁綠幽靈(有紅 和白幽靈) , 紅綠寶 , 綠龍晶 , 髮晶 , 紫水晶 同 紫黃晶 應該佩帶左 定 右手架 ? 我相信水晶

上網睇 綠幽靈 是佩右手 , 好多人又話佩服左手 , 咩水晶都好似要左手咁....
好唔明白架 :( :?: :?: :?:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 9:29 pm 
離線
Site Admin
頭像

靜嵐 寫:
吸納性水晶 - 左手
投射性水晶 - 右手

咁綠幽靈(有紅 和白幽靈) , 紅綠寶 , 綠龍晶 , 髮晶 , 紫水晶 同 紫黃晶 應該佩帶左 定 右手架 ? 我相信水晶

上網睇 綠幽靈 是佩右手 , 好多人又話佩服左手 , 咩水晶都好似要左手咁....
好唔明白架 :( :?: :?: :?:

有關左手右手, 好多地方都有自己見解
呢個post睇下幫唔幫到你
viewtopic.php?t=264

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 9月 05, 2007 6:37 pm 
離線
頭像

版主您好 !
有一個問題想請教您 , 我早期不停向粉晶球輸送 ~復合的message , 但~~現在我已經不想和他一起 , 有什麼方法 清洗粉晶球message ?普通消磁淨化可以嗎 ?

我想專心事業和學習 , 有什麼佩帶什麼水晶可以盡快忘掉他 , 唔想再對他有什麼感覺 , 連見面都不想 .

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 9月 05, 2007 11:31 pm 
離線
Site Admin
頭像

靜嵐 寫:
版主您好 !
有一個問題想請教您 , 我早期不停向粉晶球輸送 ~復合的message , 但~~現在我已經不想和他一起 , 有什麼方法 清洗粉晶球message ?普通消磁淨化可以嗎 ?

我想專心事業和學習 , 有什麼佩帶什麼水晶可以盡快忘掉他 , 唔想再對他有什麼感覺 , 連見面都不想 .

基本上每一次淨化, message已經洗走左, 所以做一次淨化就可以, 無分基唔基本, 用開果個方法照用就可以了

另外紅紋可以治療失戀帶來的痛楚, 包括忘掉他

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 06, 2007 8:41 am 
離線
頭像

多謝版主你的寶貴意見 !
我知道我一定做到的 , THANK YOU

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 06, 2007 11:36 pm 
離線
頭像

咁我用紫晶洞淨化D水晶 ,咁 message , 次次淨化完都要又頭入過囉?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 9月 07, 2007 1:18 am 
離線
Site Admin
頭像

靜嵐 寫:
咁我用紫晶洞淨化D水晶 ,咁 message , 次次淨化完都要又頭入過囉?

如果你要入message真係要次次入過架

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 9月 07, 2007 8:16 pm 
離線
頭像

請問灰月亮石和藍月亮石 , 是否不同的 ? 功能

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 9月 07, 2007 10:12 pm 
離線
Site Admin
頭像

靜嵐 寫:
請問灰月亮石和藍月亮石 , 是否不同的 ? 功能

一樣係月亮石功效

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 9月 26, 2007 11:12 am 
離線
頭像

版主中秋節快樂

近期發現一件怪事 , 我串綠幽靈慢慢浮現很多紅幽靈 , 我買的時候很少的, 是什麼問題 ????
AND

鈦晶和金髮晶是如何分別架 和天然雲霧有什麼好方法清除 ?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 9月 26, 2007 3:49 pm 
離線
Site Admin
頭像

靜嵐 寫:
版主中秋節快樂

近期發現一件怪事 , 我串綠幽靈慢慢浮現很多紅幽靈 , 我買的時候很少的, 是什麼問題 ????
AND

鈦晶和金髮晶是如何分別架 和天然雲霧有什麼好方法清除 ?

理性一點的角度來說, 綠幽靈跟紅幽靈都大家都是綠泥石, 只是溫度不同, 綠泥石就會有不同顏色. 而家綠泥石石質不太穩定, 溫度變化亦會慢慢影響其顏色

而係講呢件怪事, 都不時有客人問既, 綜合番佢地既資料, 通常都係個人體溫較高, 拎綠色綠泥石在長時間溫暖下慢慢變了一點點紅, 而且出現於"密綠綠幽靈"機會太於一般綠幽靈很多, 當然啦, 密綠綠幽靈佈滿綠泥石, 轉變機會一定會比沒什麼綠泥石的大, 其實問題都不大啦, 水晶戴了有變化亦不為過.

鈦晶和金髮晶分別在於鈦晶粗身好多, 金好多, 同埋經常同黑色的"根"一齊生的.
而金髮就指較幼髮的普通金髮晶. 亦有人說鈦晶是二氧鈑鈦(不sure名稱), 金髮晶就是金紅石, 不論如何, 都是招財很好的幫手

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 10月 08, 2007 5:53 pm 
離線
頭像

版主您好 !
我的紫晶洞生了三顆鈦晶 ^^"
網上講到很好 , 其他是以咁好架 ? 因為鈦晶在紫晶洞不等同長期休息嗎 ?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 10月 08, 2007 7:20 pm 
離線
Site Admin
頭像

靜嵐 寫:
版主您好 !
我的紫晶洞生了三顆鈦晶 ^^"
網上講到很好 , 其他是以咁好架 ? 因為鈦晶在紫晶洞不等同長期休息嗎 ?

而家好多人都話紫晶洞入面生金髮, 意頭當然唔錯啦
不過佢既金髮同金髮晶是2種成份呢
金髮上文講左係金紅石or二氧鈑鈦

而紫晶洞入面果d係針鐵礦黎架, 至於係咪越多越好, 呢d真係好個人
比如紅紋是否越多紋越好? 青金是否越多金越好? 每人定義唔同
只係水晶有變化都是一件好事, 證明它不是一件"死物"呢^^

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋: