水晶小舖討論版 http://www.crystalsellers.net

本討論版需要先註冊帳戶方可參與討論及看到所有資料內容
現在的時間是 週日 5月 12, 2024 11:03 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週四 8月 30, 2007 4:52 pm 
離線

but 可惜好貴呀!! :wink:

P.S. 我最鐘意o既顏色就係黃色!! :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 31, 2007 12:19 am 
離線
Site Admin
頭像

係好貴啊~

無計啦, d晶石價錢靚既年年升, 差既又入唔到眼, 拎番黎都無用,

靚既我地都好高價買番黎架~

無得用十年前既價同質素去比而家既水晶

唔通而家拎住個5毫子仲可以食到碗雲吞麵咩~

有時d客下下比價, 又唔比較下質素, 真係對我地好唔公平,

同埋視野好膚淺, 識得睇價唔識睇質素, 什麼道理?

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 31, 2007 9:05 pm 
離線

yes, D質素高o既晶石真係幾貴o架!e.g.我去過一D可信o既水晶舖見過大大粒o既紫鋰輝手鍊要成六七千!! :shock:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 31, 2007 9:07 pm 
離線
Site Admin
頭像

丹尼王子 寫:
yes, D質素高o既晶石真係幾貴o架!e.g.我去過一D可信o既水晶舖見過大大粒o既紫鋰輝手鍊要成六七千!! :shock:

我d紫鋰輝3幾千都比人插貴啦, 何況6-7千.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 31, 2007 9:20 pm 
離線

o, ic!咁講唔講得貴價o既水晶會唔會幾難賣得出o架? :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 12:14 am 
離線

覺得貴不貴是睇人吧 :? 個個的承擔能力唔同...
話晒個個都識得有唔同門路找水晶...好少會只買一間舖的...
咁格下價都正常吧...
一條出來要幾錢也是幾同來貨克價掛勾吧...
(也試過找到成35克算幾夠清的鋰輝才五百幾...克價計15...可能都幾耐以前入貨賣剩的了?)
話晒普偏水晶都係會愈開愈少...就愈來愈貴...
真係見到正野就有買襯早...遲左就算再找得到同級數都怕且價錢愈來愈高...
至於想選乜質素,乜價錢的(也得看能力而買的嘛...),最後選了在哪裏買邊種邊條水晶...那就是該人和該水晶之間的緣份了

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 6:21 am 
離線
Site Admin
頭像

firechrisb 寫:
覺得貴不貴是睇人吧 :? 個個的承擔能力唔同...
話晒個個都識得有唔同門路找水晶...好少會只買一間舖的...
咁格下價都正常吧...
一條出來要幾錢也是幾同來貨克價掛勾吧...
(也試過找到成35克算幾夠清的鋰輝才五百幾...克價計15...可能都幾耐以前入貨賣剩的了?)
話晒普偏水晶都係會愈開愈少...就愈來愈貴...
真係見到正野就有買襯早...遲左就算再找得到同級數都怕且價錢愈來愈高...
至於想選乜質素,乜價錢的(也得看能力而買的嘛...),最後選了在哪裏買邊種邊條水晶...那就是該人和該水晶之間的緣份了

我好贊成你講既野, 我好認同個個都識得有唔同門路找水晶
就算我自己都唔會死同一間廠合作啦, 格價是非常合理的行為
只係, 值唔值得, 個個人價值觀唔同
而且, 老實講, 而家新入既靚貨, 真係入得貴, 無可能用以前既價入到靚貨係事實
你搵得到人地舊貨以前買落既, 真係你執到囉
唔代表執到寶就可以話人買得貴架嘛, 始終唔同時間, 佢既價值都會唔同.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 6:24 am 
離線
Site Admin
頭像

丹尼王子 寫:
o, ic!咁講唔講得貴價o既水晶會唔會幾難賣得出o架? :P

又唔會喎~ 因為好多時香港人話貴, 返而外國同大陸既人都會話"咁平, 係咪真架"
所以有時同廠傾開, 好多而家都放棄左香港既market, 轉番哂做外國, 好做好多
就算有靚貨都唔會賣番比香港人架啦
因為外國人出得起價. 而且對質素要求無香港人咁高.
所以近來都會發現越來越少靚晶係香港lu~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 3:31 pm 
離線

Admin 寫:
丹尼王子 寫:

又唔會喎~ 因為好多時香港人話貴, 返而外國同大陸既人都會話"咁平, 係咪真架"

yes, 宜家有D大陸人有能力同好捨得消費!! (我上年去澳門金沙賭場,見有D大陸人賭一舖大細都落幾個籌碼(每個一千!! :shock: ),就好似我地o係冒險樂園玩$5一個代幣咁! :lol: )

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 3:35 pm 
離線

firechrisb 寫:
最後選了在哪裏買邊種邊條水晶...那就是該人和該水晶之間的緣份了

其實如果純粹講鍾意,我就最鍾意金髮晶!! :D but 有個人話過能量太強唔o岩我o既思想問題(但我懷疑其實未必唔o岩我?!)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋: