水晶小舖討論版 http://www.crystalsellers.net

本討論版需要先註冊帳戶方可參與討論及看到所有資料內容
現在的時間是 週五 5月 24, 2024 5:53 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 4 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 紅綠寶石
文章發表於 : 週日 8月 26, 2007 9:08 am 
離線

網主﹕

請問 24080706 會唔會有手鐲款再返 (冇穿線) ? 如果有 size 又多數幾大隻 ? 我去過試穿過另一種石款 11070712 就穿唔落, 想問下 (鐲) 款式既 size 會唔會有彈性 !

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 紅綠寶石
文章發表於 : 週日 8月 26, 2007 9:24 pm 
離線
Site Admin
頭像

gracehome 寫:
網主﹕

請問 24080706 會唔會有手鐲款再返 (冇穿線) ? 如果有 size 又多數幾大隻 ? 我去過試穿過另一種石款 11070712 就穿唔落, 想問下 (鐲) 款式既 size 會唔會有彈性 !

紅綠寶既手鐲可以搵下, 但必須知道你幾大個圈位先放得落
手鐲就唔會有任何彈性啦,
一係就要做一d 2隻半圓, 再用金鐲連接起, 有得開合果d手鐲囉

如果要岩size就一定係24080706會最fit, 有得改岩size
其他手鐲形就一定會貴好多, 同埋要撞款撞size啦

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 8月 26, 2007 11:19 pm 
離線

Admin 寫:
網主﹕

一係就要做一d 2隻半圓, 再用金鐲連接起, 有得開合果d手鐲囉

如果要岩size就一定係24080706會最fit, 有得改岩size

我明白, 24080706 其實都好靚, 雖然未見過實物, 但顏色已經好吸引, 好少地方有得賣這個質素。鐲與手串唔同地方係鐲原石切割, 外觀也有點似玉鐲, 所以才有此一問。

我在網上隨意 search 這類石手鐲款, 但就睇唔到好多紅色既地方, 顏色亦冇24080706 吸引 ﹕

其實係咪手鐲款通常都係少部份地方可見到紅色呢 ?? 而手串較手鐲選料靈活, 所以會靚D ??

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 12:37 am 
離線
Site Admin
頭像

Admin 寫:
網主﹕

我明白, 24080706 其實都好靚, 雖然未見過實物, 但顏色已經好吸引, 好少地方有得賣這個質素。鐲與手串唔同地方係鐲原石切割, 外觀也有點似玉鐲, 所以才有此一問。

我在網上隨意 search 這類石手鐲款, 但就睇唔到好多紅色既地方, 顏色亦冇24080706 吸引 ﹕

其實係咪手鐲款通常都係少部份地方可見到紅色呢 ?? 而手串較手鐲選料靈活, 所以會靚D ??

其實唔係架, 只係越多紅寶, 隻手鐲既價值就會越高, 你比個sample我睇就無問題, 你呢幾隻款我廠都一樣有, 紅色當然比你放出黎既sample多好多啦, 大約係1/3-1/2隻手鐲啦, 只要你比個size我, 要幾多cm or幾多吋先過得到你個手骨, 我就可以幫你落單去廠整.

手串就一定會質素好d, 因為佢唔限定要一舊石做哂成條既料, 所以質素一定會高d

我會為我所回答的負責任,
但不需要他人『私下轉載』我的回覆到任何地方,
這是關乎互相尊重的問題,謝謝!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 4 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋: